HAFIDZKAMARUDDIN aka hpp™ photoblog

By: hafidz kamaruddin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 20-Nov-2008 09:14 Email | Share | | Bookmark
Khawa+Fadzli, Bandar Tun Hussein Onn













hpp ho!

Assalamualaikum...
skrg ni kalo tinggalkan fp 2 weeks x berupdate rasa cam lama je...tp rasenya lom sampai 2 weeks, thx to those who leaved their comment for past entry, btw mukhriz latif tu bertunang, bukan kahwin, de yang komen mukriz latif kahwin lak, kahwin sem depan la....ops....tahun depan, cerita pasal sem...my 1st semester almost finish, pagi tadi n semalam de paper, next paper will be on monday, subjek menghafal lagi...redah jeerrr, so my schedule for december will be quiet free, boleh la edit2 wedding yang lom upload lagi, sebulan kot cuti, lama gak, nak wat pe ye??? let me figure out later...

back to hppiness, business la...
kali ni wedding Khawa+Fadzil, sekali lagi wedding yg meriah dengan makanan

"kuih muih dan teh tarik, di khemah kiri"

"sate di belah kanan"

"air kelapa di belah belakang" kata dj bertugas...


tp nasib baik kali ni b4 shoot kitaorang makan dulu, this time aku follow sapexoxo ngan piejan, this is my 2nd time ikut sapex but the third wedding, sekali lagi pelamin wedding ni sentuhan nas great idea, designer pelamin favourite moqh ngan mas, hahaha, this is my 1st wedding with my new 70-300, seronok main lense ni, dpt shoot dr jauh, wedding ni gak aku agak berleluasa guna wide, pinjam kat sapex, best woo main wide, seronok je tale2, thx sapex!, de duit kene beli ni, barulah leh dapat shot champion!, hehehe, rasanya x terlambat lagi utk aku wish congratulation to khawa+fadzli, semoga korang hidup dlm hppiness dan hppening, kat sini gak ada special slide show aku buat tuk korang, hope u guys enjoy it!

trillion thanks to Shafiq Akmal senior photographer of candidsyndrome coz allow me to tagged him, thx dudu!

*those photos in the slideshow is unedit version
*to all my beloved ex-coursemate who been waiting for the convo photos, it will be on the next entry yah!!!


HAFIDZKAMARUDDIN aka hpp
+6012 217 7381
afiidzz@yahoo.com


Thursday, 6-Nov-2008 05:13 Email | Share | | Bookmark
Mukhriz Latif bertunang!

sape mukhriz latif?

"photographer, lomographer, dan penulis licik" kata orang ramai diluar sana...licik ke?....heheeee


sape mukhriz latif?

"pada aku moqh bukan saja salah seorang idola dalam photography aku tapi juga merupakan kawan, abang dan juga pengasas lomokids di malaysia.." kata piejan the paranormal, abang ko bukan sapexoxo ke?, abg aku ngan mas la....heeeeehhhe


sape mukhriz latif?

"DIALAH TUNANG SAYA!'' kata iezah latif dgn gumbiranya....


bg aku lak mukhriz latif adalah mentor aku dalam bidang photography especially wedding photography, byk gila ilmu aku dapat dr dia, drpd zero skrg aku dah tau sikit2 camne nk shoot wedding, sebab dia kalender tahun 2008 aku bizi ngan wedding, sebab dia tahun ni aku paling banyak keluar 'negeri', sebab dia aku x dibenarkan tido dalam kereta kalau job luar 'negeri', hukuman tuk orang xleh bawak kete manual, kene teman driver!, sebab dia aku mahir buat skill baring2 atas rumput utk nak dapatkat shot champion, sebab dia gak aku bertukar dari deodorent bodyshop ke nivea, hahahahahahh, mmg enjoy arr sepanjang aku ikut dia, thx a lot man!!!...walaupun...hahahhaa

tujuan sebenar entry ni nak bgtau yang pada 1.11.2008 yang lepas mukhriz latif selamat ditunangkan dengan gadis pilihan hatinya, iezah latif, bertempat di gombak, cayalah! nama bapak nak sama je...pandai mukhriz latif cari, majlis ni mmg meriah dan havoc, ramai gile photographer, 6 orang + 1 videographer, lomographer lak xyah kira la...dah nama pun founder lomokids, ramaila anak buah datang, family iezah latif lak mmg happening, yang rare pasal majlis tunang diaorang ni mukhriz latif memberi 'kamera lomo lca' sebagai hantaran n iezah latif balas dengan 'psp', hehehehh

anyway congratulation aku ucapkan pada mukhriz latif dan iezah latif, semoga berkekalan ke akhir hayat dan sempena majlis pertunangan korang yang jatuh pada 1.11.2008, aku nak hadiahkan 11 keping gamba yang x seberapa nih, enjoy the photos!















photos from other photographer+videographer
udey dublin
mas jibek
piejan the paranormal
adi kung fu panda
roslee CST or u can click here<---the videographer, best gila vid dia!



*sory sbb xde gamba mukhriz latif, gamba yang ada x cukup pr, muka masam, hahaaa, lg satu thx kat mas jibek sbb ajar aku buat reverse lense, u the man!


Friday, 31-Oct-2008 12:51 Email | Share | | Bookmark
hari ni aku miskin RM80!!!


Ayuni, Arabian Night photoshoot ( sekadar gambar hiasan )

semalam aku pergi library kat college, hajat dihati nak pulangkan balik semua buku yang aku pinjam, 5 buah semuanya, sampai je kat kaunter...

"lambat pulang buku kene denda x?" tanya aku

"kena, 1 hari 50sen" jawab librarian tu

"fuh...50sen tu, erm....nak xnak aku kene bayar gak, adehhhh, kopak!" kata aku dalam hati...aku yang time tu memang xde sen terus je blah, dengan niat esok aku datang balik...

hari dinanti pun tiba...dengan bangganye aku pun pergi kat kaunter...

"i want to return the books" kata aku kat librarian tu


satu persatu buku aku bagi kat librarian tu utk discan...

"u have to pay a lot man!" tetiba librarian tu bersuara...

"tahu..." aku jawab sambil tersengih

"holiday kira jugak ke?" tanya aku

"kira..." dia jawab


aku pun curi2 tengok dia tengah kira berapa ringgit aku kene denda...

"RM 80" kata librarian tu...

tetiba aku rasa macam kene renjatan elektrik...

dalam keadaan kebas2 akibat renjatan elektrik tadi aku pun bayar kat dia...nak wat camne, nak xnk kene bayar gak! damn! erm......act aku dah kira a day before, paling tinggi kene denda pun dalam rm50...x sangka pulak sampai rm80....holiday pun dia kira gak, gile kopak!baik aku gi makan kat fish manhattan market! kenyang perut...tp mmg salah aku, simpan buku tu lama2 kat rumah watpe...erm....aku terkelu...after this aku kene ingat date nak pulangkan balik buku, xpun wat memo kat phone...

buat masa ni date yang kene aku ingat 14 November!


Quote:
aku wat entry ni utk peringatan aku, ni bukan 1st time aku kene, 1st time masa pinjam buku kat national library dulu, lebih rm30 aku kene

p/s : rasanye ade lagi buku national library yang aku x pulang lg...damn!



Monday, 27-Oct-2008 12:18 Email | Share | | Bookmark
ATOK DIN IDOLA AKID!


01

02

03

04

05

06

07

08

09


taken from previous entry:

Quote:
tapi hari ini Ahmad Irfan Fitri dah sihat dah! dah boleh balik rumah, hopefully demam kuning dia dah pulih sepenuhnya, ptg tadi baru sempat amik gamba dia, tetiba je rasa nak amik gamba, igtkan nak tunggu sehari dua lagi sbb dia baru sihat kan, kasi up satu dulu kat sini, the rest later ok!.........lepas ni xde dah gamba akid, gamba irfan je lah.......heheheheheheheh


main-main je statement tu, mane boleh x amik gamba akid lagi, cucu pertama keluarga Din tu, heheeee, gamba ni xlah lama sangat, masa bulan puasa hari tu rasanya, akid ni pantang nampak benda yang boleh letak kat kepala macam topi or songkok, mesti nak pakai atau buat main, favourite dia dah tentu topi ngan ketayap atok Din, lagi satu dia pandai wat gaya orang sembahyang, dia sebut ALLAH.....pastu dia takbir, rukuk... tapi kalo orang tengok, dia segan then terus stop, belajar dari sape lah agaknya...atok ngan bapak dia kot, gamba 02 n 03 masa dia tengah takbir la tu...moga2 dah besar nanti akid jadi orang yang beriman...INSYALLAH...hujung tahun ni akid bakal dapat adik, wah...berderet...lepas satu, satu, rezeki, bertambah besarlah Din's family

lets pick one of akid's expression yang korang suka!!!
personal favourite aku no 08


akid's previous entries
01
02
03
04
05



*byk lagi gamba dlm simpanan yang kene keluarkan sekarang, kalau x basi nanti, keep on moving dudu!!!(pesanan for sang juara, heheheeee)


Wednesday, 15-Oct-2008 20:16 Email | Share | | Bookmark
itik bertelur ayam menetas...welcome to the club 02!



air pasang dalam surut pukul lima...
nyonya bangun pagi siram pokok bunga...
pokok bunga melur tanam tepi pantai...
itik bertelur ayam menetas...

to be continue...

------------------------------------------------------------------

ALHAMDULILLAH...
13 October lepas bersamaan hari isnin, tepat jam 12.40 my sister selamat melahirkan baby boy seberat 2.1kg, b4 this aku ada cerita yg my sis kene stay kt hospital sampai bersalin sebab air ketuban dia bocorkan, supposely week 36 dia pregnant dia kene deliver baby tp baby x sabar2 nak keluar, week 34 6 days da keluar da, tp baby dia pre-mature sbb baru 7 bulan, so kene tahan kat hospital dulu, selang sehari dua camtu baby kene demam kuning, tp dah ok dah, dah boleh bawak balik rumah, tp lps 2,3 hari kat rumah rupanya demam kuning tu belum pulih, so kene duduk hospital lagi.....

tapi hari ini Ahmad Irfan Fitri dah sihat dah! dah boleh balik rumah, hopefully demam kuning dia dah pulih sepenuhnya, ptg tadi baru sempat amik gamba dia, tetiba je rasa nak amik gamba, igtkan nak tunggu sehari dua lagi sbb dia baru sihat kan, kasi up satu dulu kat sini, the rest later ok!.........lepas ni xde dah gamba akid, gamba irfan je lah.......heheheheheheheh


welcome to the club, Ahmad Irfan Fitri bin Muhammd Azmil Fitri!!!!....elok lah tu, lahir pun bulan Syawal, hehehe



related entry
welcome to the club 01!


[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net