HAFIDZKAMARUDDIN aka hpp™ photoblog

By: hafidz kamaruddin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Monday, 28-Jan-2008 20:58 Email | Share | | Bookmark
SkinRetouch 2



Quote:
another attempt to do skin retouch,kali ni my cousin,nini jadi mangsa,hahaa,but this pic taken by my sis,ayuni,gamba lama ni,erm,just simple skin retouch without any fancy effect,after this nk explore skin retouch gune method lain pulak,masih byk yg perlu diperbaiki

SkinRetouch 1 http://hafidzkamaruddin.fotopages.com/?entry=1260115



Monday, 28-Jan-2008 13:26 Email | Share | | Bookmark
AKID dah 5 bulan...




Quote:
1st pic tu taken on 22th january 08,tepat akid masuk 5 bulan,yang 2nd tu lak hari selepasnya,heheeee,yg 1st tu saje play with natural lighting dari matahari,yang 2nd tu uncle apis pakse akid pegang frame,hahaa

kalo sesape perasan on the 2nd pic tu akid tunjuk lima jari dier sambil berkata,
"lima tahun lah uncle,bkn lima bulannnn!".




HAFIDZKAMARUDDIN
+6012 217 7381
afiidzz@yahoo.com
ym id:afiidzz


Saturday, 26-Jan-2008 17:03 Email | Share | | Bookmark
Thaipusam 2008,Batu Caves,23rd January 2008


















hpp ho!---i love thaipusam special,hehhheh

Terasa macam nak wat report lak,report trip ke batu caves ,aku wat ringkas2 je la, act a day b4 thaipusam aku tertido awal, after maghrib dah tido kot, so bile tido awal aku terbangun around pkl 12p.m, mmg ade rancangan nak gi batu cave, tp x sure since x tahu sangat jalan kesane plus at 1st xde geng ,bile bangun tido dapat masej dr apek ajak nembak kat batu cave, so aku ngan confidentnye cakap aku akan join, after mandi aku lepak2 tgk tv, surf tenet, makan2, hehee, pastu ade wat homework sikit pasal nak shoot thaipusam, bace mag digital camera n surf forum cs, byk gak tips yg aku dpt ,antarannya;bawak air byk2, bawak towel kecik, makan b4 shoot, n tips yg aku x brp nk faham iaitu jgn naik train act aku blur gak kenape xleh naik train, after that br aku figure out, hehee, at 1st mmg nak naik train tp pikir2 blk kalo naik kereta lg sng, heh, around pkl 5.45 mate ni dah ngantuk, erm, x bole jadi nih, nk tido or nak pg, so i let my eyes to make a decision , erm tp rase rugi lak kalo x shoot since mende ni once a year, malas nak pikir lagi aku pun pergi mandi, siap2 n breakfast pastu terus je start enjin, hehehe, walaupun blur2 pasal jalan nak kesane aku taram je, hehee, sesat tu mmg wajib la kan, lg satu ade incident mase isi minyak kat petrol pump,aku bg pump attendence tu RM30, tp dier kate aku isi RM20 je, hampeh tul, dah la tgh sengkek, nak xnak aku tambah lg RM10, ermm, rugi je, x puas hati sbnrnye, tp wat x tahu je, after sesat2 a bit sampai gak kat batu cave, mase aku sampai x jem pun, orang pun x ramai, nasib baik aku bijak sikit x parking kat tpt yg kene bayar RM10, byk je tpt parking free, org kat situ mmg nak wat duit betul, hampeh, tanah sekangkang kera pun jadi nak wat parking, excited gile mase sampai sane, mase aku sampai diorg baru nak start upacara doa2 b4 angkat kavadi, tpt aku shoot tu kire tpt diorg launch la, tpt diorg prepare b4 nak angkat kavadi naik batu cave, so byk mende2 best yg bole shoot n tgk antaranya, moment diaorg nak cucuk2 lidah n badan, family sedih2 sbb nk let their fam member angkat kavadi, org histeria dan banyak lagi, mmg best, sedih pun ade, aku shoot kat situ agak lama, aku target seorang dua pengangkat kavadi sbg main subject aku, bile diorg angkat kavadi tu macam kene rasuk, tp x sure la kene rasuk or not, de yang macam kene rasuk dengan raja india, de yg kene rasuk ala kadar je, hehehee, pastu aku masuk kat dalam area kuil tu, kt situ pengangkat kavadi tgh beratur nak naik tangga ke gua tu, x byk sangat aku shoot kat situ, hari mmg panas, aku berpeluh gileer, pastu jumpe apek,joe,ben,edy n fad, diorg shoot kat dalam, aku mmg x naik sampai gua pun, sbb dah penat kot, malas nak naik tangga, next year kalo berpeluang aku nak focus amik gamba dalam area kuil lak, around 11.30 aku gerak, lepak makan ngan apek n the gang kat cm n tgk dua exhibiton kat situ, klik-klik ngan 50 years after merdeka, kalo x silap laa, bg aku thaipusam mmg best, banyak bende bole shoot, kite tgk sendiri culture bangsa lain, kalo b4 this tgk kat paper n tv je, ni dapat tgk ngan mate sendiri, aku suke tgk time pengangkat kavadi berpeluk2 ngan family diorg, sedih aku hopefully next year i'll comeback n shoot more beautiful pictures...all the best 2 me



HAFIDZKAMARUDDIN
+6012 217 7381
afiidzz@yahoo.com
ym id:afiidzz


Monday, 14-Jan-2008 14:52 Email | Share | | Bookmark
studio ke???



Quote:
percubaan melakukan shoot ala-ala dalam studio ,hahahaa,dalam studio ke?ni pic adik aku,since dier pun gedik2 nak begambar,n aku pun br beli offshoe trigger,aku ltk flash atas tripod n hala kat muke dier,backdrob pun aku pakai kain putih ela je,hehehe,hopefully in the future aku de peluang nak merasa feel shoot dalam studio




HAFIDZKAMARUDDIN
+6012 217 7381
afiidzz@yahoo.com
ym id:afiidzz


Friday, 11-Jan-2008 21:45 Email | Share | | Bookmark
Photo Manipulation,Apek&Ben Siries



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Quote:
those pics taken during 'tembak-tembak' session with apek&ben at ttdi,dekat lorong belakang kedai-kedai,awan sangat cantik during the photoshoot,kitaorg explore how to make cls di siang hari thanks pada kareem yg introduce cls kat aku




HAFIDZKAMARUDDIN
+6012 217 7381
afiidzz@yahoo.com
ym id:afiidzz


[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net