HAFIDZKAMARUDDIN aka hpp™ photoblog

By: hafidz kamaruddin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 10-Dec-2008 17:44 Email | Share | Bookmark
another HERO was born!...welcome to the club 03!

Alhamdulilah khamis lepas which is on 6th December, my kakak ipar selamat melahirkan LAGI SEORANG BAYI LELAKI yang sangatlah comel, nama dia Muhammad Akif, b4 lahir lagi da bagi nama sebab dah tau dapat baby boy...

tp yang aku kesal...

erm...

errrrrrr...


act due date for the delivery is on Christmas, 25th December...2, 3 days b4 baby lahir aku ade cakap ngan kak ayu...


"xyah tunggu krismas la, lagi 2,3 hari je..."


betul tekaan aku, 2, 3 hari pastu Muhammad Akif lahir....

tp yang aku kesal...

erm...

errrrrrr...


petang jumaat lepas which is on 5th December tiba2 my mom call...


"malam ni alang pergi mana2 x?" tanya ibu ringkas dan terburu-buru

"x gi mana2, kenapa?" jawab aku tertanya2....seakan terhidu sesuatu...

"xde ape2...ibu buat makan2 sikit, ajak atok, ibu masak udang" jawab ibu dgn lebih terburu-buru


setelah menghabiskan perbualan, aku gelak kecil seketika, kemat-kemut hidung aku dibuatnya...

bg meng'confirm'kan syak wasangka tadi, petang tu aku pergi kedapur, lalu aku terus bukak peti ais...TIDAK SYAK LAGI!!!, aku tertawa kecil dan dgn pantas aku tutup peti ais dan beredar.....hahahahahaaa, segalanya dah terlalu jelas, tp aku buat donno je...

malam tu lepas maghrib, atok n alang jamik's family(my mom's sister) pun sampai, my atok mmg stay with alang jamik, then family uda ngan ucu pun sampai gak...seperti biasa, my mom mmg superb bab masak2 ni, mcm2 dia masak malam tu, kari kepala ikan, ikan terubuk bakar, udang galah masam-manis, kerang rebus n sayur meranti rebus...kalo x salah la...mmg sedap dia masak, mengalahkan hotel 7 bintang, heheheh, after habis makan mcm biasa la, ada yang borak2 n ada yang tengok tv.....aku dapat rasakan saatnya makin hampir.....aku pun buat2 tgk tv ngan atok kat hall depan, tiba2.....


"alang...ibu panggil" my sis, Ayuni bersuara...


skip this part 1st...


malam tu, lepas semua orang dah balik, dalam pukul 10.30 kak ayu mula sakit2 nak bersalin, my mom siap rebuskan telur utk dia, dia cakap utk senang nak bersalin nanti, dalam pukul 11 my brother, along hantar kak ayu pg hospital.....


"lagi sejam je lagi, ada peluang lagi ni..." kata aku dalam hati


minit berganti minit, jam berganti jam, xde berita pun...

esoknya dalam pukul 3 lebih dapat sms dari along.....




Alhamdulillah, petang tu kitaorang pergi melawat baby kat hospital, comel n sepet mcm abg dia, akid, rambut lebat x macam abg dia dulu, bibir duplicate bibir bapak dia, bibir terjongket, hahahhahaaa

tp yang aku kesal...

erm...

errrrrrr...


KENAPATAKLIMAHARIBULANDUABELAS???.....

aku rasa korang dah leh agak kan cite aku kat atas tu, penat otak aku mengarang, hehehe, tahniah to along n kak ayu for the 2nd hero...lambat satu hari je, kalo x dah sama dah birthday, hehehe, thx pada semua yang merancang my surprise birthday party...party ke? hahahahaha, especially to ibu for the super duper delicious lauk pauk that night, kak ayu for the cake n ayuni coz bgtau atok hari tu my birthday, dapat lah wang saku sikit, weeeeeeee, nanti birthday ko alang bgtau atok lak, thx gak kat along for the wang saku, yang lain2 tu bile nak bagi??? heheheheheeee, pada semua yang wish, thx a lot, terharu aku, to ziana, kad ucapan berjenama roxy sebesar my kad ko tu akan aku simpan sampai bile2 dlm cd afgan tu, hehehhee, nasi lemak kg baru malam tu sedap weyhhhh, nanti kite repeat!



related entry
welcome to the club 01!<--- Muhammad Akid bin Muhammad Muhaimin
welcome to the club 02!<---Ahmad Irfan Fitri bin Muhammad Azmil Fitri


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net