HAFIDZKAMARUDDIN aka hpp™ photoblog

By: hafidz kamaruddin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 25-Dec-2008 14:28 Email | Share | Bookmark
kerja-travel-hobi

ombaknya besar...

pasirnya putih...

angin sepoi2 bahasa...



tapi apakan daya...

sebagai menutup tahun 2008 ni, last 2 weeks aku berpeluang pergi ke Cherating, bukan utk bercuti tapi utk bekerja, kerja pe lagi, shoot wedding la, aku rasa lucky gila, b4 this aku x pernah sampai lagi ke cherating, yang aku tahu cherating ni kira antara tempat famous utk surf, perjalanan melalui highway karak dan highway pantai timur mengambil masa 3 jam lebih, hingway karak agak scary di malam hari, ni 2nd time aku drive kt karak, masa 1st time dulu siang, xde problem sgt, bile malam kenalah xtra carefull, tambah lagi 'night vision' aku x brp baik sgt, kene lah pakai spec, lagu dr cd afgan yang baru aku beli menjadi peneman sepanjang perjalanan, sesekali disahut dengan dengkuran dari seat belakang, nasib baik ada co-pilot yang solid, ade teman berborak, sbnrnya aku mmg minat aktiviti travel2 nih, leh tgk cara hidup orang lain, tambahkan pengalaman dan leh bukak fikiran kita, cuma jarang ada kesempatan je, tahun ni sejak aktif dgn wedding photography byk kali gak aku ke luar negeri, johor plg byk, 4 kali rasanya, walaupun tujuan utama tuk bekerja tp ada gak feel 'travel' sikit2, lagipun kerja aku ni xleh presure2, kene rilex n happy tp still kene alert, tu yang bestnye bila hobi dijadikan kerja, tp xleh ambil mudah gak, kena sentiasa belajar utk solidkan prestasi, hehehee, barulah dapat shot2 champion!


akan datang, Aisyah+Saufy, Kemaman, Terengganu

-------------------------------------------------------------------------










back 2 wedding entry, lama x hppdate ni, kali ni job sendiri kat kuala selangor, amy n epy, epy ni member pada member aku, farid badarul pemilik d80 tuh, act epy ni satu poli ngan aku dulu tp dia kelas lain, aku cover wedding dia dari nikah sampai sanding, sepanjang aku shoot wedding dorang aku asik salah panggil nama je, epy aku panggil emy, emy aku panggil epy, hahahha, nama nk dekat2, yg best wedding kali ni potraiture aku wat kat stesen bas kuala selangor, shoot dalam bas lama, dulu aku pernah naik bas tu kalo nak balik klang, masa belum bawak mr atoz, nasib baik amy n epy sporting walaupun ramai yg lalu lalang kat situ...to amy n epy, congratulation guys, esok dapat anak leh la ltk nama lebih kurang dgn nama korang gak, hehehe


Quote:
semalam 24 haribulan my tok wan, adik kepada my arwah nenek meninggal dunia pada umur 83 tahun, sama2 kita sedekahkan Al-Fatihah kepada Allahyarhamah semoga roh beliau ditempatkan bersama-sama hambaNya yang soleh dan solehah, Amin...



*masa tgh wat entry ni tetiba my sister, ayuni datang bawak air ala2 starbuck, bolehla...sedap gak, siap ada whipped cream lagi, dia tgh try resipi baru kot, kata nak jd chef...thx, sayang gak ko kat alang kan, heheee

HAFIDZKAMARUDDIN aka hpp
+6012 217 7381
afiidzz@yahoo.com


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net