HAFIDZKAMARUDDIN aka hpp™ photoblog

By: hafidz kamaruddin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 4-Feb-2009 20:41 Email | Share | Bookmark
FP VS WP

"kalau bukan kerana isu fotopages berasal dari israel pun aku mmg dah plan nak berpindah ke wordpress tahun 2009 ni, tp aku x tinggalkan fp ni 100%, aku akan still update fp each time aku upload entry baru kat wordpress, mulai 2009 hafidzkamaruddin.wordpress.com akan jadi official photoblog aku."


akhir2 ni isu fotopages berasal/kepunyaan orang israel berbangkit kembali, isu ni dah lama timbul tp isu ni jadi panas sejak israel menyerang bumi palestin yang menyebabkan beribu2 menjadi mangsa keganasan mereka yang terdiri dari orang awam, wanita serta kanak2 yang tidak berdosa, rentetan kejadian ini warga dunia khususnya negara2 islam bertindak memboikot produk2 keluaran israel, fotopages juga tidak berkecuali.....aku sebagai pengguna fotopages sejak tahun 2006 turut merasakan bahang dan tempias isu ni, ramai yang telah bertukar kepada blog seperti blogspot dan wordpress, aku sebenarnya clueless ttg isu ni, x tahu nak respon camne, awal tahun ni ada yang suruh aku terus pindah ke wordpress, sebenarnya aku dah ada wordpress since 2008 cuma aku jarang2 update kat sana, aku lagi suka update kat fp, sebab seronok, ramai muse2 aku dalam photography aku kenal through fp, b4 hafidzkamaruddin.fotopages.com aku pakai hapeap.fotopages.com kejap, tp aku delete entry kat situ after aku guna fp ni, sebabnya aku nak pakai nama betul aku, nak komersilkan la konon, hehee, aku kenal fp sebelum aku kenal dslr, dulu aku pakai bapak aku punya digital camera casio yang setebal 4 kali sabun feb, pastu aku beralih pada sony T30, pinjam kat abang aku, amin, dengan sony T30 tu lah aku dapat 'upah' pertama aku after ambil gamba convo kak anne, kakak kat tempat aku praktikal dulu, aku x mintak upah pun, dia yang bg, thx kak anne!, sampai sanggup ponteng praktikal, hehehee, padahal mmg slelalu ponteng pun, tp mmg best, pengalaman..., masa tu angle main hentam je, skill pun xde, hahahaa, dipendekkan cerita fp menyaksikan perkembangan aku dalam photography dan juga wedding photography selama hampir 3 tahun...suka, duka, naik, jatuh...kadang2 kt fp gak tpt aku bercerita ttg diri aku ataupun family, ramai manusia2 berbakat yang aku kenal sepanjang hampir 3 tahun ni, walaupun sesetengah tu x pernah jumpa langsung tp rasa mcm dah lama kenal, mmg berat rasanya nak buat keputusan samada nak tinggalkan fotopages ni ataupun tidak, tp aku rasa tahun 2009 ni masa yang paling tepat utk aku berhijrah kepada wordpress, kalau bukan kerana isu fotopages berasal dari israel pun aku mmg dah plan nak berpindah ke wordpress tahun 2009 ni, tp aku x tinggalkan fp ni 100%, aku akan still update fp each time aku upload entry baru kat wordpress, mulai 2009 hafidzkamaruddin.wordpress.com akan jadi official photoblog aku.

tempat jatuh lagikan dikenang...
inikan pula tempat bermain...





View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net